Vem drömmer inte om ett strålande vitt leende? Tandblekning är en populär metod för att uppnå just detta, och hos tandvårdsgruppen, din tandläkare i Kungälv erbjuder vi professionell tandblekning för att ge dig det leende du förtjänar.

Anledningar till missfärgade tänder

Tändernas naturliga färg varierar mellan olika människor, men missfärgningar kan uppstå av olika skäl. Förståelse för dessa orsaker är viktigt för att välja rätt tandblekningsmetod och för att vidta förebyggande åtgärder. Nedan utforskar vi några av de vanligaste anledningarna till missfärgade tänder.

1. Livsmedel och drycker:

Vissa livsmedel och drycker har starka färgpigment som kan tränga in i tandens emalj och orsaka missfärgningar över tid. Exempel inkluderar kaffe, te, rött vin, bär, och kryddstarka livsmedel.

2. Rökning:

Tobaksprodukter, särskilt cigaretter, innehåller ämnen som kan orsaka gula och bruna fläckar på tänderna. Dessutom ökar tobaksbruk risken för allvarligare tandproblem.

3. Åldrande:

Tänderna kan naturligt förlora sin ljusa nyans med åldern. Emaljen slits med tiden, vilket gör det lättare för det gulaktiga dentinet under att synas.

4. Sjukdom och mediciner:

Vissa mediciner och sjukdomar kan påverka tandens färg. Till exempel kan användning av vissa antibiotika under tandbildning hos barn leda till grå eller bruna fläckar.

Hur går tandblekningen i Kungälv till?

Konsultation

Innan vi påbörjar behandlingen genomgår du en konsultation där våra tandläkare bedömer din tandhälsa och diskuterar dina förväntningar.

Anpassad behandlingsplan

Vi tar noggranna avtryck av dina tänder för att skapa skräddarsydda blekskenor. Dessa skenor är utformade för att passa perfekt över dina tänder och säkerställa jämn täckning av blekmedlet.

Professionell tandblekning

Du använder blekskenorna i kombination med blekmedlet under en rekommenderad tidsperiod. När blekmedlet kommer i kontakt med tänderna frigörs väteperoxid, vilket bryter ner stora färgade molekyler i tanden till mindre, vilket resulterar i en ljusare färg.

Uppföljning

Efter avslutad behandling följer vi upp för att säkerställa att du är nöjd med resultatet och ger eventuella eftervårdsråd. Effekten av tandblekningen varierar från person till person, och det är svårt att förutsäga exakt resultat eftersom det beror på hur väl blekmedlet tränger in i missfärgningarna. Vanligtvis upplever våra patienter dock betydande förbättringar av tandfärgen.

Viktigt att veta

Blekningens varaktighet

Hemblekningen pågår under max 10 dagar, och resultatet kan vara imponerande. Det är viktigt att följa våra tandläkares råd för att säkerställa långvariga och tillfredsställande resultat.

Förutsägbara resultat

Även om det är svårt att exakt förutse resultatet, har vår metod visat sig vara mycket effektiv för att reducera missfärgningar och ge patienter ett ljusare leende.

Vi är dedikerade till att ge dig den bästa möjliga tandblekningsupplevelsen hos Tandvårdsgruppen i Kungälv. Kontakta oss för att boka din konsultation och ta det första steget mot ett vitare och vackrare leende!

Kostnaden för tandblekning

Vi förstår att kostnaden är en viktig faktor för många patienter. Priset för tandblekning hos oss varierar beroende på den valda metoden och omfattningen av behandlingen. Vid din konsultation kommer våra tandläkare att diskutera kostnaderna och skapa en individuell behandlingsplan som passar dina behov och budget.

Våra rekommendationer för att förlänga effekten av tandblekningen

Regelbunden tandhygien

Fortsätt att borsta tänderna två gånger om dagen och använd tandtråd för att hålla tänderna rena och fräscha.

Minska konsumtionen av missfärgande ämnen

Undvik överdriven konsumtion av kaffe, te, rött vin och tobak, som kan påverka färgen på tänderna.

Regelbundna kontroller

Kom tillbaka till Tandvårdsgruppen för regelbundna kontroller och rengöringar för att bibehålla din tandhälsa och övervaka färgen på dina tänder.

Varför välja Tandvårdsgruppen i Kungälv för tandblekning?

Vi är stolta över att vara din valda tandläkare i Kungälv. Hos oss får du inte bara en professionell tandblekning i Kungälv utan också en omsorgsfull och personlig service. Vi strävar efter att skapa en positiv och trygg atmosfär för alla våra patienter. Kontakta oss redan idag för att boka din konsultation för tandblekning.

FAQ

1. Är tandblekning säker?

Ja, tandblekning utförd av professionella tandläkare är säker. Vi använder säkra och beprövade metoder för att säkerställa minimal påverkan på din tandhälsa.

 2. Hur lång tid tar en tandblekningsbehandling?

Behandlingstiden varierar beroende på dina tänder och önskat resultat. Våra tandläkare skapar en individuell behandlingsplan under konsultationen.

 3. Finns det några biverkningar av tandblekning?

De flesta upplever inga allvarliga biverkningar. En del kan känna av tillfällig känslighet, men detta är vanligtvis övergående och kan hanteras med råd från våra tandläkare.